ГДБОП щурмува жилището на варненска брокерка (обновена в 14:25)

12:05, 20 окт 15 25 520 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Антимафиоти щурмуваха апартамента на скандално известната брокерка Веселина Спасова, научи Topnovini.bg. Акцията е реализирана в жилищен блок на ул. "Царевец” във Варна, където Спасова живее открай време. Същата нашумя миналата година като лидер на организирана престъпна група за имотни измами.

Тя бе арестувана при спецакция на ДАНС заедно с кмета на варненския район "Младост” Христо Христов. Двамата са обвиняеми по досъдебно производство на Специализираната прокуратура в София, процесуално-следствените действия по което все още не са приключили.

Пристигайки на мястото около 12:15 часа, репортер на Topnovini.bg забеляза, че от предблоковото пространство отпътува патрулна кола. Живеещи в района разказаха, че полицейско присъствие там е имало по-рано днес, но никой няма обяснение на какво се дължи това. Входът, в който се намира жилището на Веселина Спасова, е заключен. Никой от апартамента не отговаря на позвъняванията по домофонната уредба.  

Източници от Специализираната прокуратура потвърдиха пред Topnovini.bg, че брокерката е задържана за срок до 24 часа и отведена принудително на разпит в централата на МВР-Варна. Към момента няма потвърждение дали акцията е свързана с досъдебното производство за имотните измами, но не е изключено да е по друга линия. В рамките на същата спецоперация, освен Спасова, в различни точки на града днес са арестувани още четирима души. Сред тях със сигурност не е кандидатът за кмет на район "Младост" Христо Христов, установи репортерска проверка.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама