По сигнал в Пловдив: Провериха 11 автомобила, заподозрени в незаконна гонка

12:54, 20 окт 15 25 422 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
11 автомобила, заподозрени в подготовка за евентуално участи в незаконна гонка, са проверили от Пътна полиция в Пловдив, съобщиха от пресцентъра на МВР.

От полицията поясниха, че на 15 октомври около 20130 часа в Областната дирекция на МВР – Пловдив, е постъпил сигнал за струпване на голям брой моторни превозни средства в района на бензиностанция на бул. "Кукленско шосе". Съобщено е, че водачите най-вероятно се готвят да организират състезание помежду си.

Екипи на сектор "Пътна полиция" установили паркирани 11 коли с регистрации от различни области на страната. Шофьорите са предупредени за предвидените санкции от затвора при евентуално участие в нерегламентирани състезания. Малко по-късно, на изхода на бензиностанцията, полицейски постове предприели проверки на изтеглящите се автомобили.

Установени са три нарушения - в единия от случаите от движение е спрян лек автомобил с неизправно шумозаглушително устройство, а на шофьора е съставен акт. Други двама водачи са глобени с фишове заради неизрядни светлинни системи.

От Областната дирекция благодариха на гражданите за подадения сигнал и поясниха, че ще бъдат безкомпромисна към нарушителите, които с поведението си застрашават здравето и живота на останалите участници в движението.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама