Данъчни и полиция инспектират автокъщите край село Труд

13:30, 20 окт 15 25 532 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Мащабна съвместна операция на територията на автомобилната борса край село Труд извършват НАП - Пловдив, и структурите на МВР, съобщиха от пресцентъра на данъчното в Пловдив. Само за два дни под контрола на двете ведомства попаднаха 71 автосалона, проверени са 2272 автомолбила.

Освен данъчните инспектори в операцията участваха служители на икономическа и криминална полиция, експерти по разпознаване на манипулации върху рамите на автомобили и автопатрули на вътрешното министерство, осигурили ненапускане на превозните средства от обектите.

Задачата на акцията е да се установят произхода на автомобилите, произхода на средствата за тяхното закупуване, цените и отчитането на приходите, както и да се провери има ли данни за престъпления, свързани с търговията с превозни средства.

"При старта на проверките три автосалона не бяха отворили за клиенти, което наложи тяхното запечатване до появата на собствениците им. Същите бяха проверени впоследствие", разказаха от НАП – Пловдив.

"Сред най-често срещаните схеми за избягване на облагане е тази на фиктивно сключване на договор между купувач физическо лице и собственика на автомобила, който е в чужбина, като по този начин посредникът при продажбата не декларира приходи и не плаща нищо. Друга масова практика е да се посочват силно занижени стойности на продажбата, които не отговарят на реалните пазарните цени", поясниха данъчните.

Съвместните проверки на двете ведомства продължават.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама