Три фирми искат да чистят шуменските села срещу 2.8 млн. лв.

14:45, 20 окт 15 25 734 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Три фирми кандидатстват по обявената от Община Шумен обществена поръчка за сметосъбиране и сметоизвозване в 26-те села на Общината.

Сред кандидатите, по реда на подадените оферти, са Консорциум „Шумен клинър” ДЗЗД – София, „Технокар” ЕООД – Варна и „Титан – БКС” ООД – Шумен. Общата стойност на поръчката е 2,828 млн. лв. Срокът за който ще бъде сключен договора с избраната фирма е 5 години.

Вчера комисия, с председател Тодор Илиев, на открито заседание направи проверка на постъпилите документи по допустимост.

На заседанието присъстваха представители и на трите фирми, участващи в конкурса. На следващо открито заседание ще бъдат отворени и оповестени ценовите предложения на кандидатите.

Общият срок за определяне на изпълнител на поръчката е 60 дни от отварянето на офертите.

Дейностите, заложени в поръчката, включват събиране на битови отпадъци, поддържане на чистотата около съдовете за смет в радиус от два метра, извозване на боклука до сепарираща инсталация. При условие, че тя не може да приема отпадъците те ще се депонират на сметището в кв. “Дивдядово”.

Изпълнителят на поръчката трябва да снабди селата от общината с общо 913 контейнера тип “Бобър” с вместимост 1.1 кубикчески метра. Съдовете трябва да са годни за употреба, нови или рециклирани и дезинфекцирани, с добър външен вид, без дефекти, счупвания или липсващи елементи, обозначени със стикер с наименованието и данни за контакт с почистващата фирма.

В периода от април до октомври боклукът ще се събира четири пъти месечно, а между ноември и март два пъти месечно.

Topnovini.bg припомня, че след обявяването на поръчката през август общинските съветници от две политически сили излязоха с декларация против нея, с аргумента, че процедурата е спорна и ще ощети жителите на общината.

Впоследствие кметството промени съотношението на двата критерия за избор на оферта. В началото  техническата готовност на фирмата имаше превес над предлаганата цена при избор на оферта, а в новия вариант администрацията изравни тежестта на двата критерия.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама