Наказаха с пробация мъж, откраднал телефон от варненско заведение

14:50, 20 окт 15 25 305 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Младеж от Шумен беше осъден от Районен съд – Варна за кражба на чужд телефон. На 25-годишния М. Петков бе наложена "пробация" за срок от 10 месеца, при двете задължителни мерки - срещи с пробационен служител и регистрация по настоящ адрес с периодичност 2 пъти седмично. Наказанието бе наложено по силата на постигнато в съдебна зала споразумение, съобщават от пресцентъра на магистратурата.

Известно време преди кражбата младежът пребивавал във Варна и изкарвал препитанието си предимно с раздаване на флаери или като уличен музикант. На 21 май тази година, след употреба на алкохол, той посетил едно от нощните заведения в центъра на града, където го познавали покрай заниманията му. Той използвал момент, докато вниманието на управителката на заведението било ангажирано с посрещане на клиенти, за да вземе от служебната маса нейния мобилен телефон.  

Веднага след кражбата подсъдимият отишъл в друго заведение в съседство и предложил на човек от персонала там откраднатата чужда вещ срещу сума от 300 лева. Инкриминираният мобилен апарат е оценен на стойност 1350 лв. Впоследствие телефонът бил върнат на притежателката му.   

25-год. младеж е с чисто съдебно минало. Съдебният акт е окончателен и влиза в сила веднага. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама