Трета неделна занаятчийска работилница организират в шуменския музей

15:18, 20 окт 15 25 532 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Трета неделна занаятчийска работилница ще се проведе от 23 до 25 октомври в Мраморното фоайе на Регионалния исторически музей – Шумен, съобщават от културната институция.

Тази година в нея ще се включат приложници и майстори от Елена и Шумен.

За всички посетители на музея те ще демонстрират своите умения – работа с пирограф, дърворезба, рисуване с пясък, рисуване на стъкло, както и върху глина, декорация на картички, бодиарт. Специално за събитието от град Елена ще пристигне и майстор на грънчарския занаят.

През трите дни на вече традиционната есенна работилница, в рамките на работното време - от 10 до 18 часа, жителите и гостите на Шумен ще могат да разгледат и цялата експозиция на музея – както постоянната, така и временните изложби – „От сребърни пафти снага да ми тегне” и „Кадри от войната”. Последна ще е възможността да се видят гостуващата експозиция „Знаеш ли тази игра. Игри и играчки в древността” и експонираните в зала „Съкровищница” златни и сребърни накити на тракийската жрица Лесескепра.

По време на Третата неделна занаятчийска работилница входът в музея ще бъде срещу билети от 3 лв. за възрастни и 1 лев за ученици, а за семейства – 5 лв.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама