Здравно-консултативен център за майчино и детско здраве работи в МБАЛ - Разград

16:06, 20 окт 15 25 531 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
 Здравно-консултативен център за майчино и детско здраве започна работа в МБАЛ „Св. Иван Рилски“ в Разград. Той отвори врати в изпълнениет на Националната програма за подобряване на майчиното и детското здраве 2014–2020 г. и сключен договор с Министерството на здравеопазването, съобщи при официалното откриване на центъра изпълнителният директор на лечебното заведение д-р Марин Керчев.

Центърът ще осигурява комплексно обслужване на родилки и бременни жени с патология на бременността, на деца с увреждания и с хронични заболявания, както и на техните родители и на родители на недоносени деца. Специализираните консултации от специалисти ще се извършват на място в центъра или в дома по искане на лекар от друго лечебно заведение. Центърът ще разполага със служебна кола за безплатни посещения по домовете на деца и бременни, когато това е наложително. Всички услуги в центъра също ще са безплатни.

В него ще работят трима специалисти. Координатор на центъра е Кремена Василева. Тя ще събира и анализира данните за хоспитализираните в лечебното заведение деца, родилки и бременни и заявените нужди от осигуряване на подкрепа от психолог или социален работник.

Психологическа помощ на децата и техните родители, както и на бременните жени ще оказва психологът Ралица Неделчева.

За социален работник в центъра е назначена Антоанета Тодорова. Тя ще предоставя информация на семействата, които не са направили избор на личен лекар на новородено, за необходимостта и отговорността за осигуряване на грижи на детето след изписването му. Ще осигурява и връзката със съответните социални служби при нужда.

Д-р Керчев сподели, че Центърът е оборудван с всичко необходимо, той е модерен и уютен. За нуждите му  ще бъдат доставени  ултразвуков апарат и необходимите консумативи, манипулационни материали и инструменти.

Центърът ще има интернет-страница, на която ще бъде публикувана информация за предлаганите медицински услуги и график за консултации.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама