Денис Ершов получи три години условно

16:28, 20 окт 15 25 795 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Денис Ершов и Цветан Димитров бяха осъдени на по 3 години условно с 5 години изпитателен срок за длъжностно присвояване, предаде репортер на София Topnovini.bg. Съдийският състав, начело със съдия Снежанка Кьосева, обаче отхвърли обвинението, че случаят е особено тежък. Съдът отмени мярката за неотклонение на Ершов, както и наложената му забрана да напуска страната.

Ершов бе подсъдим за присвояване от "Петрол" АД, като точната сума според прокуратурата е 1.09 млн.лв. Обвинението срещу руския бизнесмен бе за периода 10 март 2009 г. - 20 юли 2010.

Присвояването е извършено след предварителен сговор между Ершов и Цветан Димитров, който е бил финансов директор в компанията, твърдят от прокуратурата. Обвинението поиска ефективни присъди от по 15 години затвор за двамата. 

Защитата заяви, че ще обжалва наложените присъди. 

Магистратите от Софийския градски съд (СГС) дадоха ход на процеса на 3 юни 2013 г. Тогава преди да влезе в съда, Ершов заяви, чев това е един от етапите, в които се прави опит за похищение на собствеността му. Той беше задържан на 13 август 2012 г. на летището в Бургас и бе принудително доведен за разпити по искане на Столичната следствена служба. На петролния бос беше повдигнато обвинение за извършено длъжностно присвояване в особено големи размери след предварителен сговор с Цветан Димитров.Присвояването е в размер на 1 млн. и около 93 хиляди лева.

Другият подсъдим - Цветан Димитров, е бил директор на отдел "Финанси и икономика" в "Петрол" АД. Престъплението, според прокуратурата, е извършвано от 10 март 2009 г. до 20 юли 2010 г.

През това време Ершов е бил член на Управителния съвет, а после и на Надзорния съвет на "Петрол".Самото дело е образувано през ноември 2010 г. Името на Денис Ершов не един път е забърквано в скандали у нас. За него може да се чуят изказвания от това, че е "добър бизнесмен", до това, че е "руски мафиот".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама