Пловдивчанка ще лежи 20 години за убийство

16:35, 20 окт 15 25 431 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Окръжният съд в Стара Загора постанови 20 години затвор за пловдивчанка за убийство.

32-годишната Галина Петкова е призната за виновна в това, че на 10 декември миналата година тя и съпругът й Огнян Петков ограбили и убили 35-годишния дистрибутор Кънчо Кънчев. 12 години ще лежи Петков за същото престъпление.

Тялото на Кънчев бе открито в нива край село Плодовитово на 11 декември 2014 година с десет прободни и една огнестрелна рани. Двамата съпрузи бяха задържани на 14 декември.

Според разследването след предварителна уговорка и изготвен план двамата ограбили и убили Кънчев.

При претърсване в дома на Галина и автомобила на Огнян са открити пистолета и ножа, както и 8600 лева, които са взели от убития. Двамата са дали подробни обяснения как е станало всичко и са съдействали на разследването, с което на практика са признали вината си.

Основен двигател за престъплението била Галина, която поддържала интимна връзка с жертвата. От разговорите с него тя разбрала кога ще пътува с голяма сума оборотни средства уговорила съпруга си да го нападнат и ограбят. Според следователите с пистолета марка "Зигзауер" били произведени няколко изстрела преди да засече. Един от куршумите е попаднал в тялото на Кънчев. Спусъкът бил натискан последователно от съпрузите. Десетте пробождания с нож обаче нанесла Галина.

Двамата трябва да платят солидарно 100 хил. лв. на бащата и майката на убития Кънчев.

Присъдата подлежи на обжалване пред Пловдивския апелативен съд в 15 дневен срок.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама