Сигнали за купуване на гласове са подадени в ОИК - Котел

16:38, 20 окт 15 / Политика 25 463 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Относно постъпила докладна записка от началника на Районното управление на МВР Борислав Николов Динев  се е произнесла Общинската избирателна комисия в Котел

Сигналът е,  че от определена политическа партия се организират еднодневни екскурзии за жители от района на село Ябланово до Одрин. Организатор на екскурзията е кандидат за кмет на село Ябланово. Екскурзиите са с дати 7, 14 и 17 октомври.

Изготвени били списъци с желаещите да пътуват до Турция.

„Общинската избирателна комисия в Котел не може да вземе становище по постъпилата докладна записка, тъй като в същата не се съдържат категорично установени данни за извършени нарушения на разпоредбите на Изборния кодекс", се казва в решението на комисията.

Комисията се е произнесла и по жалба за провеждане на неправомерна агитация от кандидат за общински съветник от листата на ДПС - Котел. Според жалбата, учител по физическо възпитание в СОУ „Г. С. Раковски" в Котел по време на час казал на учениците да гласуват за директора на училището, който е кандидат за общински съветник от листата на ПП ГЕРБ. При проведен разговор от страна на Общинската избирателна комисия с учителката, тя е отрекла да е провеждала агитация сред учениците.

В жалбата не са посочени други лица, които могат да бъдат разпитани. Проведен е разговор и с жалбоподателя, който е заявил, че няма да посочат други имена на лица, които са свидетели.

Решението на ОИК - Котел е да остави без уважение жалбата като недоказана, тъй като е установено нарушение на чл.182, ал.1 от ИК.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама