Официално откриха новия воден цикъл на Сливен

16:51, 20 окт 15 25 471 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Официална церемония беляза откриването на новия воден цикъл на Сливен. От Сливенска община изразиха гордостта си от реализирания проект и от ползите му за населението на града.

Благодарение на него жителите ще могат да ползват подобрена водопроводна и канализационна мрежа. Промените са направени в рамките на „Интегриран проект за водния цикъл на град Сливен“.

След 2-годишни реконструкции на участъци в кварталите „Клуцохор”, „Комлука” и централната градска част, основните проблеми във ВиК сектора в града са преодолени. Повишаване на качеството на водопроводната и канализационна мрежи чрез влагане на едни от най-съвременните материали при строителството е резултат от изпълнената общо 26 км канализация и 18 км водопровод. Основни ефекти от реализацията на проекта са подобряване качеството на питейната вода и намаляване на инфилтрацията на канализационните води в почвите, намаляване на авариите, респективно с това - понижаване на загубите на вода. Всички тези ползи ще подобрят стандарта на живот на жителите на града, като от ключово значение е ползата за домакинствата, които до този момент не са били включени в градската канализация.

От момента на приключване на дейностите по проекта е в сила едногодишен период по отстраняване на дефекти, за което изпълнителите на строителството и на строителния надзор са представили гаранции.

Интегрираният проект за водния цикъл на град Сливен е финансиран по Оперативна програма Околна среда 2007 – 2013 г. Изпълнението на строителните дейности започна на 1 октомври 2013 година, като постигнатите резултати го правят най-мащабния проект, извършен на територията на общината. Общата стойност на проекта възлиза на 61 962 469,34 лева, като приносът на  Община Сливен е 3 918 375,45 лева.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама