Вкараха в ареста тримата разпространители на 1.5 кг хероин

17:07, 20 окт 15 25 447 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Пловдивският Окръжен съд взе мярка за неотклонение "задържане под стража" по отношение на Боян А., Гюлхан И. и Лили С., съобщиха от Съдебната палата. Срещу тримата са повдигнати  обвинения по чл .354, ал. 1 от НК за разпространение на наркотици.

Както Пловдив Topnovini.bg писа, на 17 октомври т.г. Боян А. - на 52 г. от Силистра, и Лили С. - на 62 г. от Пловдив. бяха задържани на ул. "Иван Вазов" в Пловдив при опит за покупко-продажба на 495 г хероин.

В последвало претърсване в хотелска стая в София, наета от Боян А. и Гюлхан И. - на 57 г. от Свиленград, е бил намерен и иззет още хероин с общо тегло около 1 килограм.

Съдът в Пловдив намери, че са налице всички предвидени в закона предпоставки, за да бъде взета най-тежката мярка за неотклонение спрямо тях. Те са обвинени в тежко умишлено престъпление, за което се предвижда наказание лишаване от свобода.

Доказателствата по делото, събрани на този етап, обосновават в достатъчна степен извода, че те са извършили деянията, в които са обвинени. Съдът прецени, че е налице реална опасност да се укрият и да извършат престъпление, ако спрямо тях бъде взета по-лека мярка.

Определението не е окончателно и подлежи на обжалване пред Пловдивския апелативен съд.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама