Проф. Константинов: Вземете парите и гласувайте, за когото си искате

19:59, 20 окт 15 / Политика 25 729 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Апелирам към търгашите на гласове да приключат договорката по-рано, докъм 16,00 часа, за да няма забавяне. А на хората, които се продават, казвам – вземете парите и гласувайте за когото си искате”, каза с усмивка математикът.

 

Toва каза в ефира на БНТ математикът проф. Михаил Константинов, ръководител на “Информационно обслужване”, която ще обработва протоколите от местните избори. 

 

За да не става струпване в края на изборния ден математикът призова на шега търгашите на гласова „овреме да образоват хората си и да приключат по-рано, а не да се чака последният момент“. 

 

„Хората нека си направят избора преди да влязат в тъмната стая. До 20 часа трябва да е приключило гласуването“, посъветва експертът. 

 

Според проф. Константинов няма как да се случи изборен туризъм, без да е замесен кметът. Такива неща щели да се случат в малките села, където малко хора могат да обърнат вота, но записването на изборните туристи не ставало без кмета. Той бил наясно с всичко. „Дали ще гласуват за него... Да се досетим". 

 

Попитан дали ще може да се гласува в секция с 500 избиратели, след като имаме на места по 5 бюлетини и средно време 3 минути за гласуване, експертът каза, че за него няма проблем. 

 

„Гласува се със застъпване и хората се въртят. Нека в такива секции да се отворят по две или три тъмни стаи. Няма никакъв проблем и това ще ускори процеса”, обясни професорът.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама