Монументът св. Георги Победоносец в Поморие ще бъде обграден от алеи и кътове за отдих

16:28, 22 окт 15 25 376 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
И днес продължава работата по издигането на монумента на свети Георги Победоносец в Поморие, съобщиха от Общината. Тежката бронзова композиция бе успешно транспортирана до града ни и дейностите по нейното инсталиране започнаха на 21.10.2015 г., непосредствено след пристигането й. 

Основните елементи на фигурата бяха позиционирани върху бетоновия постамент още вчера. Днес предстои монтирането на кръста и копието и поставянето на патинирано покритие.

Скулптурата на светеца се изгражда в зелената площ пред източната ограда на Манастир „Св. Георги” и отличната й видимост е осигурена от всички страни. Величието на монумента ще бъде подчертано и чрез облагородяване на пространството около него.

От двете страни на паметника ще се изградят алеи - подходи, настлани с павета, а „зелената ограда” на манастира ще бъде освежена с нови иглолистни дървета и ниски широколистни храсти. Предвидено е ново лед осветление и три къта с пейки за сядане, които да приютяват както поклонниците в манастира, така и туристи, дошли, за да се насладят на респектиращата скулптура на свети Георги Победоносец.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама