Румяна Бъчварова е прочела всички сигнали за изборни нарушения, били като роман

18:50, 22 окт 15 / Политика 25 408 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Вътрешният министър Румяна Бъчварова обяви, че всеки ден лично чете подадените сигнали за нарушения в изборния процес. Пред Българската национална телевизия тя разказа, че до момента е прочела над 500 подобни предупреждения за нередности, като определи четивото си като "роман". 

"Хората нямат доверие, че ще се справим с купуването и продаването на гласове, защото до сега никой не е успял да разреши този проблем. Именно заради това чета абсолютно всички сигнали за нарушения и следя внимателно какви мерки се взимат по тях. Разбира се, има и много такива, които са несериозни", заяви Бъчварова. 

Тя уточни, че за изборите ще бъдат ангажирани 13 155 служители на МВР. Самият изборен ден пък няма да струва и лев на силовото министерство, защото тези пари се осигуряват от финансовото министерство и не са част от бюджета на ведомството. 

Вътрешният министър разкри, че вече е повдигната мярка срещу таксиметровия шофьор, който нападна пътен полицай пред парламента. Според нея този случай показва, че липсва респект към органите на реда, като припомни случая с лидера на "Атака" Волен Сидеров от преди близо 2 седмици.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама