Таксиметровият шофьор, който нападна униформен, е бивш служител на Пътна полиция

19:06, 22 окт 15 25 381 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Таксиметровият шофьор, който нападна униформен служител в центъра на София и го удари в гърдите е бивш полицай. Това обяви директорът на СДВР Младен Маринов по време на пресконференция на МВР, съобщиха от ведомството.

„Той е бивш служител на Пътна полиция и специализираните полицейски сили към СДВР - "Сигма". През 2003 г. е уволнен дисциплинарно заради влязла в сила присъда за убийство. Убийството не е било извършено при или по повод изпълнението на служебните задължения и е по непредпазливост“, уточни Младенов.

Той разказа и какво точно се е случило. Нападнатия полицай е забелязал таксиметровият автомобил пред парламента, който бил спрял в абсолютно нарушение на бул. "Цар Освободител". След отправено разпореждане да си даде документите и да премести автомобила, това не е изпълнено от шофьора. Той направил опит да напусне мястото, за да осуети проверката.

Полицаят веднага се свързал със свои колеги, които са били в непосредствена близост. В опит да бъде задържан, нарушителят нанесъл силен удар в областта на гърдите на униформения.

По думите на Младен Маринов този инцидент показва незачитане на законите в България.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама