Хората от селата, кварталите и вилните зони на Хасково не са втора ръка /снимки/

07:03, 23 окт 15 / Политика 25 648 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
След множество срещи в селата и кварталите сме убедени, че правилно сме определили приоритетите на следващото управление на общината. Всеки от нас познава проблемите на своя квартал, на своето село. Знаем какво и как трябва да се направи. Очакваме гражданите да ни подкрепят с номер 18.- каза водача на листа на БСП Иван Станчев

При срещите в селата хората споделиха, че според тях не е нормално общинските мери и пасища да се продвата на безценица , и същевремнно да се очаква от хората да развиват животновъдство.Продължават набезите и кражбите на земеделска продукция. Подкрепа от общината за организирането на полска охрана, но на достъпна и адекватна цена, поискаха земеделските производители.

В програмата за управление сме заложили мерки за стимулиране и подкрепа на земеделските производители, предвидили сме да бъдат създадени структури за полска охрана. Има ресурси , които не се използват ефективно.Над 9 000 дка земеделски земи, собственост на общината, пустеят , те могат да бъдат дадени на земеделски производители от общината за безвъзмездно ползване за определен период от време.Това е един сериозен резерв за създаване на работни места, който сега не се използва. Подчерта кандидатът за общински съветник Александър Атанасов.

Кандидатът за общински съветник инж.Атанас Петев, които живее в кв. „Болярово” след срещите си със съкварталците си определи като основен проблем използването на септични ями и разбитите пътища. Така стоят нещата и за част от живеещите в кв.Изгрев и новите квартали.

“Със създаването на общ устройствен план тези проблеми ще намерят решение.Той ще ще бъде основа за разработване на нова транспортна и комуникационна схема.” каза Петев.

Като основен проблем за централната част на града бяха определени задръстванията. Да се променят условията за паркиране и да се коригират правилата на синята зона поискаха гражданите. По време на срещите с избиратели много остро бе поставен и проблема за високата такса смет.

"Една от нашите идеи, която споделихме още през миналата година беше пред обществените сгради да има възможност да се паркира безплатно в рамките на час. Ще настояваме тази идея да се реализира. С изграждането на южната и западна дъга и въвеждането на нова транспортна схема ще се решат в заначителна част проблемите с претоварения трафик в централната градска част.Ние предлагаме и нов механизъм за определяне на размера на такса смет.” категорична бе Иванела Белова кандидат за общински съветник.

“Сигурно не само за нас , но и за всички останали, които ползват градски транспорт е проблем, че няма разписания на автобусните спирки. Не всеки може да си позволи да ползва такси до работа и обратно. Сподели Борислав Спенджаров и подкрепи идеята за разработване на нова транспортна схема.

“Защо закриха детската градина? Нормално ли е под прозорците ни да изникват нови сгради? Защо построиха кооперация на место, което беше определено за детска площадка?Добре ще е да има курсове за млади родители” - това бяха част от въпросите които ни задаваха жителите на кв. „Орфей”. В кв.Бадема също няма детска градина, а там живеят много млади семейства каза Радина Иванова.Според нея е необходимо да се разкрият нови детски градини и да се обърне внимание на подопомагането на млади семейства с деца със специфични образователни потребности.

Купуването и предлагането на гласове е престъпление.

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама