Пловдив посреща винени блогъри от цял свят

08:19, 23 окт 15 / Любопитно 25 387 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Осмото издание на едно от най-престижните винени събития в света – Digital Wine Communication Conference 2015 (DWCC 2015), започва в Пловдив днес и ще продължи до неделя, 25 октомври.

Градът под тепетата очаква повече от 300 винени блогъри, журналисти, търговци и винени професионалисти от най-висок ранг.

DWCC се провежда веднъж годишно в различни региони на света. Специално внимание в рамките на събитието се отделя на страната домакин, като по този начин се подпомага позиционирането на държавата като значима винена дестинация и се повишава разпознаваемостта на виното й по света. Домакини на събитието през изминалите издания са били страни с дългогодишни винени традиции като Турция, Испания, Австрия и Швейцария.

"Невероятната комбинация от централна локация, всепризнато историческо и културно наследство, процъфтяваща винена индустрия и уникално разнообразие от вина и сортове, които ще запленят любителите на виното, са причините България да бъде изрбана за домакин", разказаха Международните организатори на конференцията от Vrazon.

"Факт е, че страните, които са организирали предишни издания на DWCC, през следващите години се нареждат сред лидерите в ръст на износа на вино на чужди пазари. Това очакваме да се случи и с България", коментира и Галина Нифору, председател на Българската асоциация на износителите на вино и един от инициаторите на домакинството на страната ни.

Основните акценти на събитието всяка година са тенденциите и възможностите за комуникация и позициониране на винената индустрия в ерата на новите технологии и социалните мрежи. DWCC се стреми да изгради международна общност от винени комуникатори, да насърчава придобиването на нови умения и информация и да стимулира обмена на опит в динамичния свят на виното и свързания с него туризъм.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама