Борисов: И ДПС да стане втора сила, това няма значение

08:40, 23 окт 15 / Политика 25 483 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Не е важно коя партия от управлението колко процента ще вземе и каква ще е разликата между отделните формации, има значение четирите партии да не получат “лош резултат”. Това коментира лидерът на ГЕРБ и премиер Бойко Борисов като отговор на разтълкуваното като заявка изявление на председателя на ДПС Лютви Местан, че на местните избори ще стане ясно “кой кой е” и ще бъдат зададени “нови политически реалности”. “Местните избори винаги са повличали крак - ако се справиш добре, управлението ще е стабилно”, коментира той в ефира на “Нова телевизия”.

И специално пожела да уточни, че в сегашният мандат властта е направила повече за родопските села, отколкото е направено в последните 25 години.

Борисов определи предложението на съпредседателя на Реформаторския блок Радан Кънев за обща дясна кандидатура за президент като “много добро”. Лидерът на ГЕРБ не пожела да уточни дали ще издигне настоящия държавен глава Росен Плевнелиев за втори мандат, като само посочи, че “всичко е възможно”. “Вчера бяхме заедно на “Струма”, в прекрасни отношения сме”, допълни Борисов.

По отношение на референдума за електронното гласуване, премиерът призова всички да гласуват. Той се върна и на гласуването в Народното събрание, когато два от въпросите бяха отхвърлени, защото на 20-а депутати от ГЕРБ “им се счупиха пултовете”. Борисов намекна, че има избраници от неговата партия, които си правят договорки с Реформаторския блок при някои гласувания, но водещите не зададоха уточняващи въпроси.

Борисов отново повтори тезата си, че бившият премиер Пламен Орешарски и финансовия министър Петър Чобанов са виновниците за краха на КТБ и “трябва да поемат тежка наказателна отговорност”. Лидерът на ГЕРБ коментира и обвиненията на Цветан Василев, че Владислав Горанов е зависим от депутата от ДПС Делян Пеевски. “Владислав Горанов не е зазвисим от никого - това мога да го гарантирам с днешна дата”, отсече Борисов.

Премиерът отговори и на въпроса защо здравния министър Петър Москов го е придружил вчера за откриването на магистрална отсечка - “Еми да, какво лошо?”. И по-късно стана ясно, че двамата са в добри приятелски отношения.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама