В Текстилния музей в Сливен отбелязват 120-години на българските търговски камари

09:26, 23 окт 15 25 324 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Сливенската търговско-промишлена палата ще отбележи днес 120-години на българските търговски камари в Текстилния музей в Сливен.

Честването е  посветено на Добри Желязков - първият български предприемач, Тази година се навършват 150 години от неговата кончина.

Програмата включва поднасяне на венци и цветя пред паметника на Добри Желязков от 14.00 ч., а от 15.00 ч. в залите на Текстилния музей ще се състои юбилейна среща, на която ще бъдат представени проучвания за началото на българската индустрия, за ролята на професионалното образование и взаимодействията между културата и бизнеса.

Специален гост на събитието ще бъде Анри Малос - председател на Европейския икономически и социален комитет. Срещата ще приключи с пресконференция на председателя на Българската търговско-промишлена палата Цветан Симеонов и председателя на Сливенската търговско-промишлена палата Кольо Колев.

Търговско-индустриалните камари в България представляват система от регионални неправителствени организации за подпомагане и насърчаване на бизнеса и развитие на международното икономическо сътрудничество. През 1895 г. са основани четири търговски камари - в София, Пловдив, Варна и Русе. Сега 28 регионални търговско-промишлени палати съставляват единна структура, в която членуват 53 000 търговци и сдружения.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама