Атанас Петров: Китен е в сърцето ми

09:47, 23 окт 15 / Политика 25 477 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Партия ГЕРБ закри предизборната си кампания в Китен. Пред десетки свои съграждани в препълнена зала кандидатът за втори мандат за кмет на Китен Атанас Петров припомни свършеното от него през изтеклия мандат и обяви конкретните си проекти за развитие на града през следващия мандат. Той бе подкрепен лично от кандидата за кмет на община Приморско Димитър Германов, народния представител Семир Абумелих и кандидатите за общински съветници от листата на ГЕРБ.

"Кандидатирам се за кмет, защото обичам Китен и Китен е в моето сърце", каза развълнуван пред своите съграждани Атанас Петров. Пред пълната зала той припомни основните проекти, реализирани от неговия екип през изтеклите четири години - пътния възел на входа на Китен, разширените улици, благоустроения парк, изградената спортна площадка, санираната детска градина, рекултивацията на депото.

"Поставихме си за цел да променим визията на Китен и мисля, че до голяма степен успяхме", каза Атанас Петров. Той подчерта, че през изтеклите години е направено много за рекламата на града - направен е сайт, поставени са камери, изработени са рекламни филми и печатни материали. Всичко това, както и природните дадености, превърнаха Китен в най-търсения курорт у нас през последните години. Това означава работа за местните предприемачи в сферата на туризма. Следващата цел е да се търсят варианти за осигуряване на заетост през цялата година, за да останат младите и активни хора в града и в общината. Това може да се постигне чрез удължаване на туристическия сезон и чрез кандидатстване по европейски проекти, каза Петров. В това отношение много ще помогне реставрацията на средновековната крепост Урдовиза, за което вече има готов проект. Водният цикъл на общината, който предвижда цялостна подмяна на ВиК мрежата в Китен и Приморско и разширяване на пречиствателната станция, е другият голям проект, който ще се реализира през следващите години. Предстои и довършване на брегоукрепването и изграждането на крайбрежна алея, която ще свърже двата плажа в Китен, както и изграждането на крайбрежен булевард, който ще свърже Китен, ММЦ и Приморско.

"Всичко това, което представяме пред вас, са готови проекти, които  чакат финансиране. Ние не обещаваме неща, които не бихме могли да изпълним. Познаваме реалността, знаем добре законите и възможностите на местната власт и се възползваме максимално от тях. Искаме след четири години отново да застанем пред вас удовлетворени от това, което сме свършили, така, както стоим сега, и сме уверени, че ще направим максималното с подкрепата на общинското ръководство и на държавата", заключи Атанас Петров.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама