На Капитан Андреево хванаха румънка с 14 кг злато

10:05, 23 окт 15 25 344 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Пореден опит за контрабандно пренасяне на златни и сребърни бижута предотвратиха митническите служители на Капитан Андреево. Ценностите са били пренасяни от  румънска гражданка, която управлявала лек автомобил с румънска регистрация, влизащ в страната от Турция. В автомобила пътувала и още една жена. Дамите не декларирали, че пренасят ценности, но превозното средство е селектирано от митническите служители за проверка по метода „анализ на риска". При проверката се установява, че в личния багаж на 32-годишната дама, управлявала колата, са укрити 14 пакета, обвити в кафяво тиксо с общо 91 златни и 78 сребърни бижута, сред които пръстени, гривни, синджири, медальони, обеци. Според  направената от вещото лице експертиза, златните накити са от 14-каратово злато с общо тегло 218 гр. на стойност 11 772 лева, а сребърните бижута са с тегло 2,649 кг и са на стойност 10 596 лева.

Контрабандните златни и сребърни бижута са задържани и ще бъдат отнети в полза на държавата. На  румънската гражданка с инициали Й.К. е съставен акт за нарушение на Валутния закон и ще й бъде наложена глоба от 1000 до 3000 лева.

От началото на месец октомври, в резултат на засиления митнически контрол,  това е шести случай,  при който митническите служители на Капитан Андреево предотвратяват  контрабанда на златни и сребърни бижута. Задържани са златни и сребърни накити с общо тегло 14,936 кг.  на стойност 618 945 лева.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама