Кандидатът за кмет на Русе Чикагото обявен за общодържавно издирване

10:44, 23 окт 15 / Политика 25 378 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кандидатът за кмет на Русе Венцислав Ангелов - Чикагото е обявен за общодържавно издирване. Информацията бе потвърдена от Окръжна прокуратура - Русе.

Припомняме, че Върховният касационен съд (ВКС) протвърди осъдителната присъда на Чикагото. Третата и последна инстанция и решила, че той трябва да прекара зад решетките 3 години и 6 месеца.

Ангелов, който е осъден по дело за трафик на наркотици, е кандидат за кмет на Община Русе от Националната републиканска партия. През миналата година той беше признат за виновен от Русенския окръжен съд и наказан от него с 6 години лишаване от свобода. Магистратите сметнаха, че той е замесен в трафик на 5 кг. и 171 гр. кокаин, на стойност 1 448 132 лева.

В края на 2014 г. Апелативният съд във Велико Търново потвърди решението на колегите си от дунавския град.

ВКС направи същото, но редуцира присъдата му от 6 години на посочените 3 и половина, като решението излезе 5 месеца след заседанието по делото пред висшите магистрати в София на 15 април.

Още в началото на делото той бе категоричен, че то е плод на политически натиск срещу него. Въпреки предварителните си заявки, че в случай на осъдителна присъда ще поиска политическо убежище от Хизбула в Ливан или в Руската федерация, Венцислав Ангелов - Чикагото разпространи обръщение в социалните мрежи, според което все пак ще се съобрази с решението на ВКС, но ще си търси човешките и граждански права пред Европейския съд по правата на човека в Страсбург.

Към момента обаче той не е бил открит на посочените от него адреси и затова се е наложило обявяването му за общодържавно издирване. Уведомление за присъдата на Ангелов вече е изпратено и до Общинската избирателна комисия, която също трябва да вземе решение по казуса.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама