Задържаха 29-годишен телефонен измамник

11:26, 23 окт 15 25 410 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
След светкавични и професионални действия на великотърновски криминалисти и съобразителността на граждани е задържан 29-годишен мъж от шуменското село Тимарево, съпричастен към извършването на телефонна измама, съобщиха от Областната дирекция на МВР във Велико Търново.

Вчера в управлението е бил получен сигнал от 66-годишна жена от старата столица, че същият ден по обяд на домашния й телефон се е обадил непознат мъж, който й обяснил, че неин познат си е закупил климатици на стойност 7 000 лв., като за покупката трябвало да се доплати сумата от 4 000 лв.

Жената обаче веднага разбрала, че става въпрос за измама и сигнализирала полиецйското управление, като продължила разговора с непознатия.

Тя се уговорила с него за мястото, където да му предаде поисканата сума. Сложила в плик 100 лв. и накъсани вестници и в уречения час предала плика. Минути по-късно полицейските служители задържали Х. М. за срок до 24 часа по Закона за МВР. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама