Идващите от Иран, Ирак и Афганистан не са бежанци, отсече премиерът

14:38, 23 окт 15 / Политика 25 453 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Хората, идващи от Иран, Ирак и Афганистан, не са бежанци, а икономически имигранти, заяви днес премиерът Бойко Борисов. В неделя той е на лидерска среща за бежанската криза в Западните Балкани, свикана от председателя на Европейската комисия (ЕК) Жан-Клод Юнкер. На нея българският министър-председател ще настоява потока от тези три страни да бъде спрян с общи усилия.

Днес Борисов, заедно с министъра на здравеопазването д-р Петър Москов, откри циклотронен комплекс в УМБАЛ “Александровска”. Цялостната инвестиция възлиза на 6,2 млн. лева, а средствата за самото оборудване са осигурени от Министерство на здравеопазването чрез Револвиращия фонд по Заем от Международната банка за възстановяване и развитие. Благодарение на комплекса ще се съкрати листата на чакащите за ПЕТ скенер, която в момента наброява 500 души.

По време на откриването Борисов даде категоричната си подкрепа за данък “Вредни храни”. “Целта не е да се събира от данъци пари, най-щастливи ще сме да имаме 0% събираемост, тоест българите това, което ядят и пият, да е безвредно”, разясни той.

Министърът на здравеопазването пък даде отговор защо реже лентички на магистрали. “Нали сме коалиция”, каза той. По-рано днес, в ефира на “Нова телевизия”, Борисов даде друго, шеговито обяснение: “Москов си ме води за пиар, добра комбина сме, с него е весело и си прекарваме добре. Tова е от кухнята - и двамата пушим, возих ги с джипката вчера и той казва: "Сега ако запалим, на Росен (президентът Росен Плевнелиев - б.р.) ще му стане лошо”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама