Прокуратурата ще иска имунитета на партийния лидер, заплашил журналист

15:04, 23 окт 15 25 302 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Още вчера сутринта от МВР щяха да приберат председателя на партия „Солидарност” Христо Младенов, но той има имунитет. Прокуратурата ще поиска от ЦИК сваляне на имунитета му и тогава да се задейства досъдебното производството за отправяне на заплахи”. Това заяви премиерът Бойко Борисов пред Нова тв по повод заплахите на Младенов срещу журналиста от телевизията Вероника Димитрова.

Тя разкри,че съпругата на един от кандидатите н „Солидарност“ е една от джебчийките в Игнатиево.

„Когато пътувах към студиото на Нова телевизия, звъннах на директора на НАП Бойко Атанасов, за да го попитам докъде са стигнали със случая с джебчийките. Проверките от 14 са станали 30, цялата мрежа в момента разработват и бъдете сигурни, че ще стигнат докрай” , каза още Борисов. 

Междувременно Христо Младенов се оправда по случая: "Аз не съм заплашвал Вероника Димитрова, просто я проклех". "За пръв път така се ядосвам и вдигам тон. Аз съм жертва. Може би самата болест ме предизвика към това",допълни той. 

По повод кандидата за общински съветник той посочи, че не го е избрал лично, а общинското ръководство на партията. "Знам, че е бизнесмен. Познавам го от старо време. И щом не е осъден и не е в затвора, няма проблем", заяви обаче Младенов. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама