Любомир Христов: Ще работим в съгласие и разбирателство за благото на шуменци

15:09, 23 окт 15 / Политика 25 637 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Уважаеми съграждани, Шумен е моят роден град. Тук е моят дом, тук израснаха децата ми, тук се грижих за родителите си, тук са моите приятели и колеги.

Обичам Шумен и ме вълнува всичко, което се случва с него. Мога да поема отговорността за едно по – добро управление.

Зная, че тук живеят работливи, достойни и образовани хора, с които, убеден съм, можем не само да върнем старата слава на Шумен, но и да направим града си модерен, сигурен и чист, удобен и привлекателен за младите.

Нека заедно да го променим и да го оставим на децата си такъв, какъвто го виждаме в мечтите си – благоустроен и красив, с развита икономика, с по – добро образование и здравеопазване. Мечтите най – сигурно стават реалност, когато са общи, когато събират мисълта, отговорността и желанията, когато насочват делата на всички ни – и стари, и млади.

Скъпи шуменци, имаме основание да се гордеем с предците си, имаме самочувствието, че градът ни е мястото на българското духовно възраждане. Носим това самочувствие в сърцето си заедно с надеждата, че славата му на град с богата духовна култура и традиции не е само сянка от миналото.

Ще вложа цялата си енергия и амбиции за бъдещето на нашия град. Но за да успея, ми е нужна и енергията на вашата подкрепа. Само трябва да сме заедно, да запретнем ръкави и с ум и сърце, с добро управление да превърнем Шумен в града, който заслужаваме и който той заслужава”. С тези думи кандидатът на ГЕРБ за кмет на Шумен Любомир Христов се обърна към жителите на Шумен.

По-рано днес, в празник на духа и поклон пред делото на родолюбивите предшественици се превърна финалното събитие, с което ГЕРБ закри кампанията си в Шумен. Кандидатите на ГЕРБ заложиха на символиката на числото три, с какъвто номер в бюлетините ще ги подкрепят в неделя техните съграждани. Трима енорийски свещеници към храма „Свети Три Светители” отслужиха молебен за здраве и благоденствие на българския народ. На ритуала присъстваха кандидатът за кмет Любомир Христов, кандидатите за общински съветници и за кметове на населени места. Бе осветена и икона на Свети Иван Рилски -Чудотворец.

Три лъча с кандидатите на ГЕРБ се отправиха през града по три маршрута, които включваха посещение и поднасяне на цветя на признателност пред паметници на шуменски възрожденци, благодетели и творци. Групата, водена от проф. Добрин Добрев, председател на общинския предизборен щаб, поднесе цветя на признателност на паметниците на Нанчо Попович, Панайот Волов и Васил Левски. Кандидатите за съветници посетиха музейния комплекс „Панчо Владигеров” и изслушаха беседа за бележития български композитор, признат в цяла Европа. Вторият лъч, воден от професор Стефан Желев и Елза Севева и кандидати за общински съветници посетиха къщата музей на Панайот Волов, поднесоха цветя пред паметниците на загиналите във войните на площад „Кристал”, на Добри Войников и Васил Друмев. Участниците в третия лъч положиха цветя пред паметника „Създатели на българската държава”, посетиха Гарнизонния и Историческия музей.

Точно в 12 часа трите лъча се събраха пред Драматично - кукления театър „Васил Друмев”, където пред шатрата на ГЕРБ и под звуците на рапсодия „Вардар” се събираха граждани и симпатизанти. Един от най-младите кандидати в листата Деница Спасова, художничка и преподавател по рисуване, се обърна към присъстващите. „Убедена съм, че само управление на ГЕРБ с кмет Любомир Христов може да промени Шумен. Искам да живея, да работя и да отглеждам децата си тук.”  В изпълнение на Цветелин Витанов прозвуча текст от бележития шуменски интелектуалец, проф. Боян Пенев. В него се казва, че градът на Иван Богоров, Сава Филаретов, Добри Войников, Илия Рашков Блъсков, Васил Друмев, Панчо Владигеров, е бил от най-непредничавите и духовно развити български градове през Възраждането.

„Шумен има своите основания да се гордее не само с големите личности и творци, които е дал на България, но и с това, че е един от градовете, в които се поставя началото на местното самоуправление с двата негови основни принципа – кмет и съветници, които работят в съгласие и разбирателство”, каза още Деница Спасова.

Младите кандидати от листата на ГЕРБ Детелина Куртева и Евгений Цанков връчиха на Любомир Христов осветената икона на Свети Иван Рилски - Чудотворец с пожелание тя да му дава сили и мъдрост да управлява общината и да работи за благото на хората. „Благодаря ви за доверието, ще работим в съгласие и разбирателство за доброто на Шумен и за благото на шуменци”.

На финала на закриването на предизборната кампания на ГЕРБ прозвучаха изпълнения на хор „Бодра песен” с ръководител Деница Узунова.

Добавям и обръщението на Любомир Христов, което също трябва да бъде публикувано.

Купуването и продаването на гласове е престъпление! 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама