Предизборно обръщение на Красимир Кръстев-Движение 21

15:28, 23 окт 15 / Политика 25 328 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Уважаеми съграждани, приятели и   симпатизанти, скъпи сливналии.  Както вече ви обещах, ще отговоря на повечето въпроси, зададени от вас в хода на кампания.

-           Защо се кандидатирах за кметският пост?

-           Защото чувствам сили в себе си и много възможности да променим нещата в региона. Да ги променим с реални усилия в конкретни области, с реални мерки и бизнес. Местен бизнес, който да бъде гръбнакът на сливенската икономика и условия за по-добър живот на всички. Местен бизнес, който да структурира една печеливша, стабилна и независима икономика. Изградена от сливналии и за сливналии. Източник на приходи извън обичайните, създаване на собствен ресурс, с който да финансираме всички социални дейности, средства, с които ще развиваме местната инфраструктура, комуналните и административни услуги и дейности, култура, образование и спорт, обществен ред и сигурност. Създаване на програми за стимулирани на инициативните и кредитивните. Както вече се афишира от няколко дни в публичното пространство, такава посока са избрали и много други кандидати и партии. Наближава 2020 г., годината, в която спира финансирането от еврофондовете по основните пера.

-           Навлизаме в ерата „Юнкер”. ЕС е заделил във фонд огромни средства – над 300 млрд евро. Само, че този „златен” дъжд няма да се изсипе над всички. Финансирането ще бъде целево и проектно. Ако ние не сме подготвени с екипи от компетентни експерти в бизнес програмирането, ако нямаме собствена изградена гъвкава и печеливша местна и общинска икономика, отново ще останем „на сухо”. Няма да падне и капка от „златният дъжд” върху главите на сливналии. Ще вали в Ямбол, в Бургас, в София, Пловдив, Варна, но не и при нас.

-           Време е да излезем от „приведеното” положение, в което битуваме през изминалите десетилетия, да се изправим и гордо да заявим на света „Ние можем, ние имаме идеи, ние сме креативни и коректни партньори – работете с нас, инвестирайте в Сливен!”. В този посока е замислен и нашит план за създаване на „Старт ъп” фонда.

-           Какъв би бил личният ми принос, при постигане на целите, на какво разчитам при привличане на качествени и почтени инвеститори?

-           В дългогодишната ми практика на мениджър в професионалния спорт, съм контактувал с бизнеса, със спонсори и с хора с интереси в инвестициите. Уверявам ви, че съм добре приет в тези среди.

-           Мнозина от вас знаят, но и много не знаят, че съм и действащият  председател на Българската федерация по хокей на лед. Участвал съм в много международни форуми и там видях кой помага на този спорт. Само САЩ, Канада и Русия са достатъчни като имена, за да се досетите какъв потенциал имам за  промотиране  на качествени и мащабни инвестиционни проекти. Зад тези три федерации стоят най-големите корпоративни спонсори на света. И уверявам ви, ние ще имаме достъп до тях. Само трябва да се подготвим перфектно и ще получим нужното внимание.

-           Какво е моето мнение за състоянието на общинските финанси? Заплащането на общинските съветници?

-           Нямам достатъчно информация, за да давам оценки, но ако имаме вашето доверие, започваме с пълен, независим финансов одит. Публично ще научите голата истина и започваме работа. Минимизиране на вредите и оптимизиране на приходната част. По отношение заплащането на съветниците явно имаме несъразмерно високо заплащане – поне такова е общественото мнение. Ще поискам преразглеждане на въпроса и ако е нужно ще установим почасово заплащане. Във всички случаи говорим за редукция „надолу”, или пряка зависимост от резултата.

-           Ще имате ли приемен ден и ще имат ли по-добър достъп до кмета гражданите на Сливен?

-           Ако получа тяхната подкрепа аз няма да имам приемен ден. Но не ме разбирайте погрешно – всеки ден ще бъде приемен за гражданите. Приятелите ми казват „бате Краси”.

-           Във вашите изяви, често говорите, че разчитате на потенциала и креатива на всеки сливналия. Как на практика ще се взема предвид тяхното мнение и идеи при вземането на управленски решения и постигането на целите?

-           Пряка демокрация е моят отговор. Ще се организират местни референдуми по всички важни за града въпроси. И тай като „демокрацията” е скъпо нещо, ще изградим локална онлайн електронна платформа с постоянно работещ чат канал за въпроси, отговори, предложения и сигнали за нередности.

-           Каква е Вашата позиция по отношение въвеждането на електронното гласуване?

-           Твърдо „за”. Ние сме „Движение 21”!

-           Какви идеи имате за развитието масовия и професионалния спорт, спортната и туристическа инфраструктура на региона?

-           По този въпрос ще ви изненадам. Няма да споделя нищо конкретно. Просто заедно ще направим Сливен значим спортен център на България, по начин, който ще влива приходи в икономика. Уверявам ви, идеи имаме много, технология работеща, отлична логистика.

-           Защо приехте предложението именно на „Движение 21”?

-           Защото намирам тяхната концепция за промяна на обществото като реалистична и действена. Реформи – с нови хора и лица. Промяна – с нови идеи и действие. Приоритети -  чрез образование, сигурност и ред, към инвестиции в място с отличен бизнес климат, с хора с безукорна репутация и опит. Г-жа Дончева има нужното добро име и хъс, за да и поверяваме и да работим  усърдно за нашия град. И ако не греша, баба Ванга /Светла и памет!/ беше казала: „България ще се оправи, когато жена и стане премиер!”

-           И в заключение искам да ви пожелая, скъпи приятели няколко неща: Обичайте града си и България, спазвайте закона, почитайте бога си, имайте добри отношения с околните – бъдете толерантни, живейте с чувството за цел и мисия и ви уверявам, че живота ви ще стане по-добър и парите повече!

-           Организирал съм хиляди спортни мачове. Победи, победители, равен. В последния имаме само една възможност – победа! Защото приятели, това е мача на вашия живот!

С уважение: Красимир Кръстев, водач на листата на „Движение 21” за местните избори 2015

БЮЛЕТИНА №26

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама