Полицията е предупредила ловците в Бургаско да не стрелят по имигранти

15:56, 23 окт 15 25 312 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Българската полиция е инструктирала ловците около югоизточната граница с Турция да бъдат изключително внимателни да не стрелят по имигранти, минаващи през горите по пътя си към северна Европа, пише AFP, позовавайки се на съобщение на сдружението на ловците.

"Ловците в региона на Бургас са предупредени за необходимостта да бъдат изключително внимателни заради възможността да попаднат на нелегални имигранти по време на лова", заявява пред AFP главният секретар на Българския ловно-рибарски съюз Васил Василев.

"Напомнено беше, че не трябва да стрелят по неясни мишени или в посока на дочут шум в гората, защото може да се окаже, че се целят в хора", добавя Василев.

Освен това се очаква, ако ловците засекат човешко присъствие, моментално да прекратят лова и да се обадят на полицията.

Преди седмица група от 19 ловци попадна на 50 нелегални имигранти край село Евренозово и ги предаде на полицията, съобщават от Съюза.

През последните месеци югоизточният регион около Бургас се превърна в част от маршрута на много имигранти, пристигащи от Турция. Ловците от граничния на Турция регион заявяват пред местните медии, че често се натъкват на следи от имигрантски лагери в горите.

В момента в България е открит ловният сезон за дребен дивеч и диви свине.

Същевременно от Изпълнителната агенция по горите съобщиха, че във връзка с провеждането на местни избори на 25 октомври 2015 г., неделя, и на втори тур (балотаж) на 01.11.2015 г., неделя, същите дни няма да бъдат ловни и няма да се утвърждават графици за ловуване.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама