Пловдивската Районна прокуратура внесе 61 обвинителни акта срещу шофьори без книжки

15:59, 23 окт 15 25 300 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Районната прокуратура в Пловдив е внесла в съда 61 обвинителни акта от началото на годината досега срещу неправоспособни водачи на моторни-превозни средства с предишни наказания по административен ред - престъпление по чл. 343 В от Наказателния кодекс.

Общият брой на образуваните досъдебни производства за първите десет месеца на годината е 164, а за това време са осъдени 100 лица с различни присъди - глоба, пробация и лишаване от свобода - условно и ефективно.

На 19 октомври 2015 г. е внесен обвинителен акт срещу 34-годишния неправоспособен водач Райчо Х. от Пловдив. Той бил спрян за проверка на 9 август 2015 г. към 2240 часа на кръстовището на бул. "Васил Априлов" и ул. "Напредък". Райчо, който карал кола с пловдивска регистрация, представил на полицаите лична карта, но нямал издадено свидетелство за управление на МПС.

Съставен му е акт за административно нарушение за това, че управлява МПС без издадена шофьорска книжка. Въпреки това Райчо Х. продължил да управлява лекия автомобил "Мерцедес" и около 23.40 ч. е спрян отново за проверка край Пловдив от автоконтрольори при сектор "Престъпления по пътищата" при ОД на МВР - Пловдив. Съставен му е втори акт за управление на МПС, без да притежава шофьорска книжка.

В хода на разследването е установено, че Райчо Х. е наказван по административен ред за управление на МПС без свидетелство и през декември 2014 г., което влязло в сила на 2 април 2015 г. В обвинителния акт е записано, че двете деяния са извършени през непродължителен период от време - на една и съща дата, те са умишлени с целени и настъпили обществено-опасни последици. Разпитан в хода на досъдебното производство, обвиняемият се признава за виновен.

Районна прокуратура - Пловдив, внесе обвинителен акт и срещу 22-годишния пловдивчанин Никола Г. за шофиране без свидетелство за управление след издадено наказателно постановление за същото по административен ред - престъпление по чл. 343В ал. 2 от Наказателния кодекс.

На 30 юли 2015 г. Никола Г. управлявал без книжка мотоциклет "Сузуки" по бул. "Източен" в Пловдив. Спрян е за проверка и му е съставен акт за административно нарушение. Впоследствие е установено, че Никола е бил наказан през януари 2015 г. по административен ред за шофиране, без да има свидетелство за управление. Деянието е извършено умишлено, със съзнавани и настъпили обществено-опасни последици.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама