Образуваха досъдебно производство за нападението на кандидата за кмет в Камен

16:06, 23 окт 15 25 296 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Районна прокуратура – Сливен образува досъдебно производство за хулиганство, извършено с особена дързост за нападение с взривно устройство срещу жилище на кандидат за кмет в сливенското село Камен.

Назначени са съдебно-медицинска експертиза за вида и характера на телесната повреда на съпругата на кандидата за кмет. Назначена е и техническа експертиза за конкретния вид и мощност на пиротехническото изделие. Разпитват се свидетели.

Във връзка с разпространена в медиите информация за извършено нападение с взривно устройство

Прокуратурата уточнява, че при извършения непосредствено след получаване на сигнала оглед на местопроизшествие от страна на органите на ОД на МВР – Сливен и свързаните с него последващи действия по разследването e установенo, че  по прозорец на жилището е хвърлен камък с прикрепена към него едно или повече пиротехническо изделие тип „пиратка“. Вследствие на това е счупен прозорец на дома, а 71 –годишна съпруга на кандидат-кмета  е получила наранявания в областта на главата. Настанена е в областната болница в гр. Сливен без опасност за живота, със съмнения за фрактура на лявата ръка.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама