Множество отличия извоюва "Победа Черноморец" от Републиканския турнир по бокс за юноши в Бургас

16:13, 23 окт 15 / Спорт 25 513 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Множество отличия извоюваха боксьорите от бургаския клуб "Победа Черноморец" от четиридневния републикански турнир за юноши, родени през 1999 и 2000 година, съобщиха от Общината. Младежите си тръгнаха с три златни медала, един сребърен и два индивидуални приза. Турнирът, който приключи днес, се проведе в спортна зала "Младост" в Бургас.

Първенци станаха Иван Атанасов, Октай Меджит и Траян Маринов, а второ място зае Стоян Илчев.

Първенството беше организирано от боксов клуб  "Победа Черноморец", Община Бургас и Българската федерация по бокс, която в Бургас беше представлявана лично от президента Красимир Инински.

Атрактивната надпревара беше част от мероприятията за отбелязване на "Бургас - Европейски град на спорта 2015".

Иван Атанасов триумфира в категория до 60 кг, след успех на финала срещу Веселин Марков от "Сторм".  Октай Меджит не остави шансове на съперника си от столичния  "Локомотив" Личко Самоилов в категория до 75 кг. Третото злато за "Победа Черноморец" заслужи Траян Маринов при тежките над 80 кг, след победа над Християн Христов от ЦСКА. Сребърен медалист е Стоян Илчев при 66-килограмовите, който отстъпи в оспорван мач по точки на Виктор Никифоров от ЦСКА.

Призът за най-прогресиращ боксьор стана притежание на Иван Атанасов. Статуетката връчи Веселина Деведжиева - началник отдел "Спорт, превенции и младежки дейности" в Община Бургас.

Олимпийският шампион Георги Костадинов награди най-добрия боксьор на турнира Октай Меджит, също от "Победа Черноморец".

Треньори на бургаския клуб са Цветан Попов, Радослав Суслеков и Калоян Димов.

"Само суперлативи за отличното домакинство и организация на първенството от страна на "Победа Черноморец" и община Бургас", лаконичен беше президентът на Българската федерация по бокс Красимир Инински.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама