Цацаров поиска имунитета на кандидат-кмет заради оранжерия с канабис

16:13, 23 окт 15 / Политика 25 424 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Главният прокурор Сотир Цацаров внесе днес искане за снемане имунитета на Димитър Орехов - кандидат за кмет на Първомай, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

На 22 октомври Районната прокуратура в Първомай е образувала досъдебно производство срещу неизвестен извършител за престъпление по чл. 354а, ал. 3, т. 1 от НК - за това, че на 21 октомври в село Татарево, област Пловдив, без надлежно разрешително държи високорискови наркотични вещества.

В хода на разследването по досъдебното производство са събрани доказателства, уличаващи Димитър Орехов като извършител на престъплението. При извършено претърсване в имота на Орехов в с.Татарево и в оранжерия, намираща се в двора на къщата му, са открити и иззети оставени да се изсушават 36 броя канабис/марихуана. Установено е че в оранжерията е имало и електрически вентилатор, подпомагащ сушенето.

Димитър Орехов е регистриран като кандидат за кмет на град Първомай, област Пловдив. От деня на регистрацията си се ползва с имунитет - срещу него не може да бъде възбудено наказателно преследване без разрешение на ЦИК.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама