Цацаров поиска имунитета на кандидат за общински съветник в Бургас

16:17, 23 окт 15 25 346 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Главният прокурор Сотир Цацаров внесе искане за снемане имунитета на Ахмед Емин – кандидат за общински съветник за община Бургас, съобщиха от обвинението. 

На 20 октомври Районната прокуратура в Бургас е образувала досъдебно производство за купуване на гласове - престъпление против политическите права на гражданите.

От събраните в хода на разследването доказателства е установено, че Ахмед Емин при условията на продължавано престъпление е предложил на шестима души в село Извор имотна облага, за да упражнят избирателното си право в полза на партията, от чиято листа е кандидат за общински съветник за община Бургас.

Емин е на четвърто място в листата на Партия "Солидарност" за общински съветници за Бургас. Сутринта премиерът Бойко Борисов обяви в телевизионно интервю, че прокуратурата ще поиска от ЦИК сваляне на имунитета на председателя на тази партия "Солидарност" и лидер на националното мешере Христо Младенов заради отправените заплахи към журналисти от "Нова телевизия".

На 16 октомври пастор от Евангелската църква посетил с. Извор и дарил на шестимата в тежко материално положение по една печка за отопление. По време на предаването на дарението присъствал и Ахмед Емин, който обещал на същите хора, че ако гласуват в полза на политическата партия, от която е издигнат за кандидат за общински съветник, ще им даде и по една пералня. Подчертал също кой е номерът на бюлетината и ги мотивирал да гласуват с нея на местните избори и в негова полза.  

Освен на Емин главният прокурор е поискал снемането на имунитета и на Димитър Орехов - кандидат за кмет на първомайското село Татарево.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама