Полицията привика крупни бизнесмени заради вота в неделя

16:32, 23 окт 15 25 397 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Полицията е искала обяснения на едни от най-крупните бизнесмени в Хасковска област по сигнали за купуване и продаване на гласове. Например, в Свиленград е бил подаден сигнал за купуване на гласове в ресторант до стадиона. В съобщението се казвало, че се купуват гласове в полза на независимия Георги Манолов. На място отишла полиция.

При проверката се оказало, че няколко представители на местния бизнес са се събрали и гледат футболен мач. Според запознати обяснения са давали, Костадин Паришев, Росен Киришев, братята Павлин и Николай Паришеви и др. В компанията е бил и Георги Манолов, който сам е поискал да му бъдат снети обяснения. В заведението е имало и гранични полицаи. Полицията не е установила да има нарушение.

Сигналът е постъпил в 21.08 часа. Пред Topnovini.bg Георги Манолов обясни, че във въпросната вечер полицията е идвала три пъти. Той определи случилото се като – репресия.

Полицията е получила сериозен сигнал за нарушение на изборното законодателство в Димитровград. Там според наши източници органите на реда наблюдават двама души, които са в роднинска връзка. Заради разследването няма да съобщим имената им. Според неофициална информация, те трябвало да агитират за кандидата на местна коалиция.

Полицаи разказаха пред Topnovini.bg, че се очаква изненада в Хасково. Новината е свързана с имотното състояние на един от основните претенденти за кметския стол.

Иначе, тази сутрин е започнала съвместната специализирана акция на МВР и ДАНС в Хасковска област за противодействие на купуването и продаването на гласове и нелегалния трафик на хора.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама