Независимият кандидат за кмет на Търговище Славчо Славчев: Потенциалът на общината са умът и интелектът на всички граждани

16:41, 23 окт 15 / Политика 25 390 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
- Г-н Славчев, кампанията на практика свърши, утре е ден за размисъл. Ако употребя алегорията, много Ваши съпартийци от БСП ще размишляват дали на Вас да гласуват доверие или на другите отляво? Вие какво бихте им казали?

- Да гласуват по съвест. Моята кандидатура е единствената реално независима, предлагаме реални идеи и решения за тяхното осъществяване. Зад нас не стоят партийни структури и организации, държавни или партийни субсидии, дарители и др. Основното ни послание – на мен и на инициативния комитет, който ме издигна, е за развитие на общинската икономика.

Жителите на общината желаят Търговище да престане да бъде синоним на затварям. Общината може да играе съществена роля в създаването на по-добри условия за съществуващите производствени предприятия и за откриването на нови. В следствие на това бизнесът ще се развива, младите хора ще имат осигурена работа, а възрастните - достойни старини. Добрата икономика е основата за силна социална политика.

- Включихте се малко късно и лично за мен изненадващо в кампанията. Защо стана така, че освен кандидатурата си за кмет, която аз одобрявам, не водите листа? Питам Ви, защото и нас много хора ни питат и чакат този отговор.

- За регистрирането на независима кандидатура се събраха 1 500 подписа. За регистрацията на всеки независим кандидат за общински съветник са необходими 500 подписа. Примерно за 6 кандидата са необходими минимум 3 000 неповтарящи се подписа, а нямаше да успеем в посочения срок. Изборният кодекс облагодетелства партиите.

- Нашето впечатление като журналисти, които следим отблизо и отразяваме кампанията е, че в лявото пространство Вие имате своето място, уважение и извоюван авторитет. Очаквате ли те да Ви издигнат до кметския стол? И ако да, как ще отговорите накратко на тези, които ще ви се доверят в деня на вота?

- Всички ние сме едно. И след изборите ще продължим да живеем в нашия общ дом - община Търговище. Няма какво да делим. Стига разделение - по политически, етнически, икономически или друг признак. Потенциалът на община- та са умът и интелектът на всички граждани - той трябва да се използва пълноценно. Няма да е лесно, но всички заедно ще успеем.

- Чувствате ли се обиден, г-н Славчев, на своите съпартийци, които не Ви разбраха или може би не уважиха по достойнство личните Ви качества, за да бъдете техния избраник? Какви чувства затаихте към тези, които не ви припознаха като кандидат на БСП и това ще се отрази ли на Вашите лични убеждения и действия в лявото политическо пространство?

- По никакъв начин не съм обиден на никого. Всеки има право да решава, според собствените си убеждения. Това, че общинската партийна организация бе употребена за налагането на еднолично решение на Красимир Мирев, търговищките социалисти не са виновни. Нямал съм и няма да имам друга партия. Моето лично убеждение е, че без силна лява партия България няма да се развива. Трябва да се направи всичко за обединяване на левите сили.

Решителното обръщане на страната ни на изток към Евроазийския съюз и БРИКС, е необходимо условие за възраждане на България. Като убеден русофил, председател на областното и общинското ръководство на националното движение "Русофили", ще продължа да работя за по-резултатни връзки с Русия на общинско и фирмено ниво.

Въпросите зададе Божидар Николов. 

Купуването и продаването на гласове е престъпление! 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама