Мобилният гинекологичен кабинет тръгва по селата в Търговищко

16:46, 23 окт 15 25 364 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В 15 села от община Търговище ще се извършват безплатни гинекологични прегледи през следващата седмица. Това информираха от Регионалната здравна инспекция. Във всяко от населените места мобилният кабинет ще е на разположение за около 2 - 3 часа и различен лекар ще преглежда пациентите. В понеделник по график са селата Черковна,   Копрец и Търновца. Във вторник Кръшно,  Росина  и Голямо Ново. В сряда следват Буховци,  Острец и Надарево. В четвъртък  - Здравец,  Подгорица и Голямо Соколово и в петък седмичната обиколка приключва с  Руец, Баячево и Кралево.

Припомняме, че мобилният гинекологичен кабинет тръгна през тази седмица в Търговищко, като се започна от ромския квартал в областния град. За месец той ще направи поне 500 акушеро-гинекологични прегледи. За това са отпуснати 16 000 лева, като осигурената сума включва средства за акушеро-гинекологичен преглед, медицински персонал, шофьор, гориво, поддръжка на медицинската апаратура и сервиз на автомобила.

Дейността е част от План за действие към здравната стратегия за лица в неравностойно положение, принадлежащи към етнически малцинства, уточниха от РЗИ.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама