Петима са носителите на званието „Почетен гражданин на Сливен” за 2015 година

16:56, 23 окт 15 25 366 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Атанас Атанасов, Атанас Скатов, Желяз Кондев, Димитър Пехливанов и Николай Рохов бяха удостоени със званието „Почетен гражданин на Сливен" на тържествено заседание на Общинския съвет по случай Димитровден, празника на града.

Изпълняващият длъжността кмет на Сливен Румен Андонов връчи почетен знак на града и грамота на актьора Атанас Атанасов за особени заслуги в областта на театралното изкуството и културата на град Сливен. За проявен героизъм и популяризиране името на град Сливен почетен знак на града и грамота получи алпинистът Атанас Скатов. Издателят и общественик Желяз Кондев получи званието за особени заслуги в обществения и културен живот на град Сливен и Общината, а Димитър Пехливанов и  Николай Рохов бяха удостоени със званието за особен принос в развитието на бокса в града и Общината.

С три почетни знака - плакет на община Сливен за принос в развитието на общината бяха удостоени Ефимия Павлова – актьор, режисьор и дългогодишен директор на Държавен Куклен театър Сливен, Илия Костов – писател, сценарист, режисьор и продуцент и скулпторът Светослав Милев – дългогодишен уредник и бивш директор на ХГ „Димитър Добрович".

Бившият директор на Дом за стари хора Сливен Илиана Славова бе удостоена със значка за принос в развитието на социалната сфера, а носителят на европейската титла от първенство по вдигане на тежести за младежи и девойки в Литва Божидар Андреев бе удостоен със значка и парична награда.

Заседанието на местния парламент се състоя в присъствието на Негово Високопреосвещенство Сливенския митрополит Иоаникий, народните представители Мария Белова и Иван Славов, председателя на Общински съвет – Сливен Мария Григорова, заместник - областния управител на Сливенска област Камен Костов, заместник-кметовете Иван Манчев и Румен Стоилов, почетни граждани на Сливен,  ръководители на политически партии и движения, регионални структури, неправителствени организации, медии и граждани.

По традиция в Къща-музей „Добри Чинтулов", след тържествената церемония на Общински съвет – Сливен, бе проведен ритуалът по вписване името на тазгодишния носител на наградата „Добри Чинтулов" Атанас Атанасов в паметната лауреатска книга.

Днешната програма по случай Димитровден продължи със събитие в Национален музей на текстилната индустрия -  юбилейна среща, посветена на 120 години от основаването на Българските търговско-индустриални камари и 150 години от кончината на първия български предприемач Добри Желязков.

В ДТ „Стефан Киров" се състоя концерт на училищни колективи, а в Регионален исторически музей бе представен том 3 на Годишника на музея в Сливен, с участието на проф. Иван Маразов.

Програмата завършва с концерт на детски и младежки фолклорни състави и клубове „Хоро" в ДТ „Стефан Киров".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама