Шумен отново ще е домакин на състезание по спидуей

17:13, 23 окт 15 / Спорт 25 344 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
След надпреварата през септември на 1 ноември на мотостадиона в Шумен отново ще се проведе състезание по спидуей. Мотонадпреварата носи името „Ноемврийска слава” и заявка за нея са дали участници от България, Украйна, Чехия и Полша.

Сред мотористите, които ще излязат на пистата е и един от най-добрите състезатели по Спийдуей – украйнецът Адрий Кобрин, съобщи за Topnovini.bg управителят на „Mотоклуб Волов” Тихомир Стефанов. „Освен него от Украйна ще дойдат и участниците от миналото състезание – Виталий Лисек и Станислав Мелничук, който спечели през септеври”, каза Тихомир Стефанов. Той каза, че в „Ноемврийска слава” ще участват четирима българи – Чавдар Чернев, Милен Манев, Христо Христов и Жулиен Димитров. От шуменския клуб възлагат големи надежди за победа на Чернев и Манев.

„Определено има много добри състезатели и очакваме интересна надпревара”, каза управителя на шуменския мотоклуб и обясни, че този път състезанието ще бъде на принципа „всеки срещу всеки”. В момента текат дейностите по подготовка на трасето за състезанието.

„За 1-ви ноември се очаква сухо време и около 18 градуса”, каза още Стефанов и обясни, че изчакват да спрат дъждовете, за да продължат в подготовката на трасето. Той добави, че вече са подобрили стартовия механизъм и има малко работа по огражденията.

Стартът на състезанието по спидуей „Ноемврийска слава” на 1 ноември ще бъде в 13.00 часа.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама