„Движение 21“- Несебър: Неделя е денят, който ще определи бъдещето на града ни

17:19, 23 окт 15 / Политика 25 742 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"25 октомври е денят, който ще определи бъдещето на Несебър за следващите четири години. "Движение 21" може да познаете по позитивната и добронамерена кампания - без удари под кръста, в духа на отборната игра. Събрали сме хора знаещи, можещи и желаещи да останат и да отгледат децата си тук, да оставят своя отпечатък върху многовековните основи на Несебър”.

Това слова отправиха в края на предизборната си кампания кандидатите за общински съветници от „Движение 21” в Несебър. Сред техните приоритети са туризмът, здравеопазването, социалната политика, обучението на децата, развитието на спортните дейности, подобряването на инфраструктурата, привличането на повече качествени туристи, както и намаляването на размера на местните данъци и такси.

"Първото и най-важното нещо, което ще направим, е да поведем борба за прозрачност в управлението на община Несебър. Прозрачност в община Несебър липсва и е крайно време да бъде наложен нов политически модел. Ние сме готови да се отзоваваме на всеки въпрос, отправен от гражданите и да търсим неговото адекватно решение. От нас няма да чуете напразни и нереални обещания", категорични са от Движението.

Други основни акценти в тяхната управленска програма са участието на Несебър в повече туристически борси, инвестиции в услугите, откриване на туристически информационни центрове на територията на цялата община, които да работят целогодишно.

„Не сме го измислили ние - в цял свят е практика да има такива центрове, от които да можеш да си закупиш билет за музей, за автобус, карта на града, както и да получиш адекватна информация. Не претендираме, че топлата вода е наше откритие. Затова се стараем да сме запознати с добрите практики и да можем да ги приложим в града”, казват хората на Татяна Дончева.

Те са на мнение, че в града липсват развлечения за малките, като детски площадки и спортни зали за практикуване на различни видове спорт. Ако влязат в управлението на града, общинските съветници обещават да предложат и идеята за отваряне на общински стол, който да отговаря на изискванията за здравословно хранене на децата.

"Ще запретнем ръкави и за подобряване на инфраструктурата в Несебър и Слънчев бряг, зона "Запад". Няма да забравяме и съставните селища. Ще открием фронт офиси в стария Несебър и Слънчев бряг, с хора, които реално могат да комуникират с туристите - хора с езици, а не хора, за които търсим работа. В идеите ни е и откриването на длъжност заместник-кмет на Стария град, който да се бори за неговите интереси пред ЮНЕСКО. Не може град, който 30 години е под егидата на ЮНЕСКО, да е получил едва $23 000, част от които са за Мадарския конник", допълват още от „Движение 21”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама