Пореден приз в областта на туризма получи Община Асеновград

17:30, 23 окт 15 25 334 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Почетна грамота "Отличително партньорство между туристическия бизнес и местната власт" получи Община Асеновград на XII поредно издание на туристическото изложение "Планините на България – гостоприемство в четири сезона".

Основен акцент от представянето на Асеновград беше културно-историческото наследство като част от различни национални кампании. Такива са Асенова крепост, Бачковски манастир, Исторически музей – като част от движението "Опознай България – 100 национални туристически обекта".

Другият акцент в експозицията на Община Асеновград бе село Косово, като част от инициативата на Министерството на туризма "50 малко познати туристически обекта в България".

Форумът беше организиран от Регионалната туристическа асоциация "Родопи" и "Пампорово" АД, с подкрепата на общините Смолян и Чепеларе.

На откриването му присъстваха главният секретар на Министерството на туризма г-жа Албена Михайлова, областният и зам.-областният управител на Смолян г-н Славов и г-н Петров, кметовете на общините Смолян и Чепеларе, както и представители на БХРА и организаторите от РТАР.

По време на изложението бяха представени проекти и новости в зимните курорти за предстоящия сезон. Коментирана и анализирана бе и конкурентността на българския туризъм.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама