На тържествена церемония връчиха годишните награди на Сливенска община

17:37, 23 окт 15 / Култура 25 455 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Голямата награда на Община Сливен на името Добри Чинтулов се присъжда на имена, всяко от които е оставило дълбока следа в българската литература и изкуство.

Избраникът на обществената комисия да носи това високо отличие за 2015 година е актьорът и преподавател проф. д-р Атанас Атанасов. Творческият му път започва от сливенската сцена, на която в продължение на 5 години той изгради забележителни роли. Днес Атанас Атанасов е сред най-ярките имена в съвременното българско театрално изкуство и уважаван преподавател.

Концерт-спектакълът за връчване на годишните награди на общината се състоя в голямата зала на Драматичния театър „Стефан Киров”. Гости на празника бяха Негово Високопреосвещенство Сливенският митрополит Иоаникий, министър Десислава Танева, предишни носители на наградите на община Сливен, общински съветници, много граждани.

Румен Андонов, изпълняващ длъжността кмет на община Сливен поднесе поздравление към сливналии по случай празника на града – Димитровден.

„Изключителна привилегия и радост е, че тази тържествена вечер на мен се пада честта да посрещна от името на Община Сливен трима заслужили българи. Те са успели личности, водачи с харизма, зад които винаги могат да застанат хората, да им се доверят, да ги следват, да работят за тях. Те вдъхновяват и утвърждават ценностите, на които се крепи осмисленото ни присъствие и съжителство в обществото, въпреки многобройните трудности и изпитания”,  каза в словото си Андонов..

Наградата „Милосърдие” тази година се присъжда на д-р Комня Минчева, дългогодишен ръководител на Неонатологичното отделение на областната болница в Сливен.

Наградата за стопанска инициатива на името на най-известния български предприемач Добри Желязков тази година се присъжда на Калоян Ганев, ръководител на „Карио ООД” – една от популярните и най-бързо развиващи се компании за автоуслуги и автомобилни консумативи в страната. Във фирмата работят над 300 висококвалифицирани служители в 10 града в България. Калоян Ганев е на 43 години, баща на 3 деца.

Поздравителен адрес до кмета и гражданите на Сливен се получи от Бойко Борисов – министър-председател на Република България. „Бъдете здрави и все така предприемчиви, трудолюбиви и упорити. Бъдете хора със самочувствие и увереност в силите си! Вярвам, че щом работим честно и всеотдайно, ще успеем да направим България и всяка нейна община по-добро място за живеене. С общи усилия можем да постигнем по-големи резултати, защото партньорството и диалогът са предпоставка за крайния успех. Честит празник!”, пише в поздравителния адрес.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама