Цацаров иска имунитета на шефа на мешерето утре

19:25, 23 окт 15 25 321 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Утре главният прокурор Сотир Цацаров ще поиска имунитета на Христо Маринов, който отправи заплаха за убийство на журналистът от "Нова телевизия" Вероника Димитрова.

"Събраните в хода на проверката данни сочат, че на 21.10.2015г. около 14.00 часа Христо Младенов е отправил закана за убийство на журналистката от Нова телевизия Вероника Димитрова. Закана е била  по повод проведено от нея журналистическо разследване във връзка с джебчийските кражби в гр. Варна и региона и излъчен репортаж. Заканата е уплашила Димитрова, която изпитала основателен страх за живота си и този на близките си. Събраните в хода на проверката данни уличават Христо Маринов като извършител на престъпление против личността – престъпление по чл. 144, ал. 3 вр. с ал.1 от НК", пишат от прокуратурата.

Христо Маринов е председател на партия "Солидарност" и на националното мешере.

Днес стана ясно, че Цацаров е поискал имунитета и на още двама кандидати за местната власт - Ахмед Емин - кандидат за общински съветник за община Бургас и Димитър Орехов - кандидат за кмет на община Първомай. Обвинението към първия е за купуване на гласове, а към втория - за притежание на 36 растения марихуана.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама