Министър Петкова: Няма опасност за живота и здравето на хората от региона

19:32, 23 окт 15 25 360 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Очаква се до 48 часа да бъде възстановено подаването на природен газ в района на Павликени. На място работят четири екипа на Национална служба "Пожарна безопасност и защита на населението", Министерството на вътрешните работи и "Булгатрансгаз" ЕАД".

Това каза министърът на енергетиката Теменужка Петкова на място от аварията на магистралния газопровод в района на Павликени между линеен кран Патреш и линеен кран Летница.

По-рано днес в землището на с. Патреш, вследствие на изтеклия газ, е възникнал пожар. Аварията е настъпила между село Недан и ГИС "Павликени". Министър Петкова увери, че няма опасност за живота и здравето на хората в района на двете села.

"Всички системи за сигурност по отношение на магистралния газопровод са се задействали веднага и крановете са затворени", заяви Теменужка Петкова. По нейните думи от страна на "Булгартрансгаз" ЕАД са предприети необходимите действия за продължаване процеса по нагнетяване на природен газ в подземното газохранилище Чирен.

"След планови инспекции, през миналата година е газопроводът е инспектиран и са извършени всички необходими ремонтни дейности по участъка", каза изпълнителният директор на "Булгартрансгаз" ЕАД Георги Гегов.

След оглед на мястото на инцидента, веднага ще започне процесът по отстраняване на аварията.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама