На пореден протест излязоха потърпевши собственици на имоти в блоковете "АОНСУ" и "Теодора"

19:36, 23 окт 15 25 337 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Отново на протест пред сградата на Община Русе се събраха потърпевши от бизнесмена Явор Блъсков, продал множество ипотекирани апартаменти на русенци. Формалният повод е изпращането на писма до няки от тях за предстоящ на 3 ноември опис на жилищата им от частен съдия-изпълнител. 

Измамените русенци се оплакаха, че вече година жалбите им "отлежават" в прокуратурата, и досега няма никакво движение по тях. По думите им, всички институции, към които са се обърнали, не са направили нищо по въпроса.

"Цяло лято изчаквахме Окръжният прокурор да се произнесе по нашите дела. Редовните оправдания бяха, че случаят е много тежък, разглеждат се внимателно лист по лист, тъй като измамата е в големи размери, но толкова време вече никой нищо не прави. Затова правим и нашия протест днес, преди изборите, и дано ни чуят господа политиците,които се бият в гърдите че нещо са направили за града, а междувременно хората остават на улицата". Това бяха възмутените думи на част от протестиращите, които отново заявиха, че са платили немалко честно спечелени пари за имоти, които накрая се е оказало че не са техни. 

Пострадалите русенци призоваха за по-строги проверки на банките, които са направили съмнителните сделки с Явор Блъсков, и изразиха съмнение, че именно банкови служители са в основата на измамата. 

Протестиращите бяха категорични, че на 3 ноември ще направят жива верига пред апартаментите си, за да не допуснат опис от съдия-изпълнител. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама