"Ботев" записа изстрадана победа срещу "Пирин" с 1:0

19:49, 23 окт 15 / Спорт 25 365 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Ботев" постигна трудна и ценна победа с 1:0 над състава на "Пирин" днес в Пловдив. "Канарчетата" измъкнаха трите точки в мача от 13-ия кръг на "А" група, след като играха в числено намален състав от 35-ата минута, когато за два жълти картона от игра бе отстранен Божидар Васев.

 Победното попадение реализира дебютантът в "жълто-черния" тим Грегъри Нелсън в 65-ата минута, а в самия край от игра бе отстранен и играч на гостите.

Срещата започна с териториален превес на "Ботев". Благоевградчани влязоха в мача предпазливо, добре групирани в собствената половина и оставиха "канарчетата" да владеят повече топката.

В 5-ата минута Лазар Марин получи пас от Нелсън в наказателното поле и стреля силно по диагонала, но Красимир Костов успя да парира. Седем минути по-късно Милен Гамаков шутира от двайсетина метра в ръцете на вратаря на Пирин, а с това се изчерпаха опасностите пред двете врати преди почивката.

Първото полувреме обаче бе белязано от сериозен малшанс за "канарчетата". Треньорът Ермин Шиляк бе принуден да направи две смени, след като контузии извадиха от строя двама от вътрешните халфове - Лъчезар Балтанов и Орлин Старокин.

Балтанов получи тежък удар в главата и напусна терена със счупен нос в 21-ата минута, като на негово място след дълго отсъствие в игра се завърна Мариян Огнянов. Десет минути по-късно мускулна травма стана причина Старокин да отстъпи мястото си на Божидар Васев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама