Представиха модерния училищен център на търговищката Първа гимназия на национална конференция

06:52, 24 окт 15 25 400 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Росица Георгиева и Маргарита Добрева, старши учители по химия и опазване на околната среда, представиха достойно Първо СОУ "Св. Седмочисленици"  на 46-та национална конференция по химия, информираха от учебното заведение. Форумът беше на тема  „Изграждане на конструктивистка учебна среда и възраждане на химичния експеримент в училище” и имаше и международно участие.   

Двете преподавателки  представиха презентацията „Химичният експеримент - роля и място в  обучението по химия", чрез която популяризираха модерния център по природни науки, новите кабинет и лаборатория по химия, както и иновационните методи, които използват в своята работа. Показаха разнообразното вплитане на химичния експеримент като демонстрация, в лабораторни уроци, в практикуми по неорганична и органична химия, в уроци с интерактивна дъска, в изнесени уроци извън училище в други химични лаборатории, при използване на виртуална лаборатория и др. Разкриха  ефективността на химичния опит за формиране на умения за наблюдаване на обекти,  процеси и явления, за концентрация на вниманието, правене на анализи и изводи, което развива познавателната, волева и  емоционална сфери на личността на учениците.

"С представяне на гимназията като приемник на славейковото училище пред участниците в конференцията, г-жа Добрева и г-жа Георгиева поставиха началото на дейностите, свързани с честването на 110 годишнината от гимназиалното образование в град Търговище", споделиха от ръководството на учебното заведение.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама