Няма да се променят местата на избирателни секции в Стара Загора

07:12, 24 окт 15 25 356 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Няма да има промяна в местата за гласуване в Стара Загора, съобщиха от Общината. Въпреки ремонтите, които се извършват в някои старозагорски училища, изборите ще се проведат на същите места, където и досега са били избирателните секции.

Избирателите с трайни увреждания, които се затрудняват да упражнят правото си на глас, могат в изборния ден от 8.00 до 18.00 часа да заявят помощ при придвижване със специализиран автомобил на тел. 042 614 614.

 Oбщо 21 са избиpaтeлнитe ceĸции, пpeднaзнaчeни зa глacyвaнe нa xopa c yвpeдeнo зpeниe и зaтpyднeния в пpидвижвaнeтo. Te ca paзпoлoжeни във вcичĸи чacти нa гpaдa зa yдoбcтвo нa глacoпoдaвaтeлитe.

От община Стара Загора е изпратено писмо до Общинската избирателна комисия (ОИК), че са налице изискванията за образуване на Секционни избирателни комисии (СИК) лечебни  и здравни заведения, места за лишаване от свобода и задържане в Общината.

ОИК е регистрирала четири такива секции в УМБАЛ „Проф. Стоян Киркович” в Стара Загора, в Комплексен онкологичен център, Старозагорския затвор и следствения арест.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама