Без забрана за алкохол на изборите в Русе

08:22, 24 окт 15 25 1176 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общинска администрация няма да издава заповед за забрана продажбата и сервирането на алкохол в заведенията в Русе. Това се отнася както до деня за размисъл, така и за изборния ден на 25 октомври. Информацията бе официално потвърдена от Община Русе.

Припомняме, че в изборното законодателство няма изрично изискване за издаване на такава заповед, и това решение е оставено в ръцете на общинските управи. Община Русе все по-рядко прибягва до подобна забрана по време на избори, като при последните народни допитвания също нямаше ограничения. 

Специалисти коментират, че такава забрана е практически непродуктивна - избирателите са пълнолетни граждани и могат сами да направят информиран избор. Практиката от минали години показва също, че ограниченията рядко се спазват, а в някои случаи могат да провалят предварително организирани тържествени поводи. 

В изборния ден обаче полицейските служители ще следят в местата за гласуване да не влизат лица в явно нетрезво състояние, предупреждават от ОД на МВР - Русе.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама