300 полицаи пазят реда във Варна в деня за размисъл

08:32, 24 окт 15 25 302 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
630 секционни избирателни комисии и 8 подвижни секции се охраняват от служители на ОДМВР - Варна, съобщиха от пресцентъра на полицията. За охраната им и обезпечаването на обществения ред в и около тях ще бъдат ангажирани около 620 служители – 300 в деня за размисъл и 320 в изборния ден.

За охраната на Общинската избирателна комисия във Варна, която от 17 октомври функционира в Двореца на културата и спорта, са ангажирани 63 полицейски служители. Съвместно с ОИК е създадена организация за съпровод и охрана на бюлетините до тяхното пристигане в СИК.

Освен физическата охрана на СИК е създадена организация за приемане и отработване на сигнали за нарушаване политическите права на гражданите. В ОДМВР – Варна работят денонощни телефонни линии за приемане на сигнали от гражданите, свързани с нарушения на изборния процес: 052/615 166, 052/652 324 и 052/652 323. Сигнали и жалби продължават да се приемат и на електронния адрес на ОДМВР - Варна.

На тел. 112 гражданите също могат да съобщават за забелязани от тях нарушения или евентуални престъпления, като сигналите биват предавани в компетентните структури на ОДМВР – Варна. Към настоящия момент е поета охраната на 16 помещения във Варненска област, в които се съхраняват бюлетини и изборни материали за предстоящите избори в неделя.

На всички избирателни секции са извършени охранителни и противопожарни обследвания от служители на ОДМВР - Варна и РДПБЗН. По линия на противопожарната безопасност в изборния ден ще бъде осигурено засилено дежурство от състава на РДПБЗН - Варна.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама